Udgivet i

Ubuntu Bionic Beaver

Hvorfor hedder den Bionic Beaver

Det er et arbejdsnavn der som regel følger udgivelsen. 17.10 havde arbejdsnavnet Artful Aardvark og Ubuntus arbejdsnavne følger det engelske alfabet.

Næste Ubuntu LTS

Den frigives April 2018 men det er muligt at følge med i udviklingen

32-bit vs 64-bit

Som det ser ud fra download siden – du finder den længere nede – så ser det ud til at Ubuntu følger trenden, og dropper 32-bit hardware support. Det betyder ikke at programmer som bruger mulitlib – altså lib32-… ikke virker. Det forventes at fortsætte; men decideret installation på x86 32-bit hardware skal man nok ikke forvente. Lad os nu se, Ubuntu kan nå at overraske os.

Ikke egnet til daglig brug (endnu)

Det er et system i konstant forandring men – hvis man har en ekstra computer eller kan anvende virtualbox kan man installere og følge med i eventuelle forandringer, forbedringer og hvad der nu ellers måtte være af interessante ting.

Erfaringsmæssigt kan Linux ikke levere de store overraskelser da systemet allerede er fuldt udviklet. Der kan dog komme forbedringer som Linux 4.14 Kerne. Denne kerne starter hurtigere end de tidligere kerner og det kan vi kun glæde os over. Der bliver sikkert også tænkt meget over at forbedre brugeroplevelsen – men de store forandringer – det er ligesom det er sket med dem. I hvertfald når man kigger bagud og ser på udviklingen af den grafiske brugerflade som den så ud for længe siden (første gang jeg så den var i 2004).

Har man lyst til at udviklingen – ja, så er der også en webside for det – channelfutures.com

Hent den

Downloades fra cdimage.ubuntu.com/daily-live/