Udgivet i

Sikker kommunikation

Schweiz – landet der er kendt for sin beskyttelse af privatlivet huser også udbydere af sikker kommunikation.

Fælles for alle 3 er at de som udgangspunkt er gratis at benytte.

wire

I wires gratis version kan du føre en samtale af gangen. Er du parat til at betale for det kan du købe en virksomhedsversion der giver mulighed for at holde møder som er fuldt krypteret fra afsender til modtager.

ProtonMail

ProtonMail tilbyder som start en gratis mailbox med 500MB plads til mail. Da alt krypteres hos brugeren inden afsendelse til serveren og yderligere krypteres under lagring er der ingen mulighed for at få adgang til mail hvis man skulle glemme sit login.

ProtonVPN

Samtidig med oprettelse som ProtonMail bruger oprettes man som bruger af ProtonVPN. Her har man mulighed for at forbinde til servere i Holland, Japan og USA. Disse forbindelser tilbydes uden beregning. Da de er gratis må man nok forvente at hastigheden kan være lavere end hvis man vælger en betalingsversion for at få adgang til mindre belastede servere. ProtonVPN tilbyder også VPN adgang via Tor netværket hvilket giver endnu et lag af anonymisering.

ProtonVPN og ProtonMail servicer logger intet.

Priser

wire starter med en pris pr bruger på €6/md. svarende til ca. DKK45/md.

ProtonMail starter med €5/md. svarende til ca. DKK39/md. og hvis man betaler årligt er der en besparelse på 20%.

ProtonVPN starter med 4€/md. svarende til ca. DKK32/md. Vil man have adgang til Tor net er prisen det dobbelte.

Har du spenderbukserne på og prioriterer dit privatliv meget højt så er pakke hvor VPN og mail er slået sammen for €24/md. svarende til ca. DKK185/md.