Udgivet i

ABook® V141

Langt om længe fik jeg hold på en Abook V141. Og jeg har haft store forventninger til denne absolutte lowprice laptop. Disse forventninger – ydelse kontra pris – blev bestemt ikke skuffet. Den fungerer optimalt med en Windows 10 og har en ganske fornuftig svartid på almindelige opgaver som fotoalbun eller websurfing.

Hvor gerne jeg end ville så fungerer denne laptop ikke optimalt med Linux hverken Ubuntu eller Manjaro.

Det skal ikke forstås sådan at Linux er ubrugelig – tværtimod – den fungerer markant bedre med en Linux distríbution som Ubuntu eller Manjaro.

Problemet er den indbyggede touchpad også kendt som musen. En touchpad er ikke en mus og desværre er der – for øjeblikket – ingen understøttelse i Linux kernen for denne touchpad. Jeg har søgt højt og lavt og mens der findes nogle patches, med mindre man selv bygger Linux kernen, og så er der endda ingen garanti – så der er ingen mainstream understøttelse.

Det må forventes at ændre sig men for nuværende – er man henvist til Windows 10 hvis man synes denne computer er fantastisk.

Når det er  sagt så fungerer en hvilken som helst pege enhed der tilsluttes via enten USB eller Bluetooth fungerer som forventet hvilket betyder at kan du undvære denne touchpad så får ud en virkelig god laptop til pengene.